za 17/9  20:00  € 20,50
Cabaret
Theaterzaal
17/9

Micha Wertheim

Voor heel even


Micha Wertheims vorige voorstellingen kregen in Nederland en Vlaanderen uitsluitend lovende recensies. De online voorstelling Niemand Anders die hij vorig jaar maakte werd unaniem geprezen als inventief, innovatief en troost gevend.  

NRC noemde Micha Wertheim voor alle duidelijkheid de beste cabaretvoorstelling van 2019. Ruim twee uur lang vuurde Wertheim zijn eigenzinnige grappen, verhalen en beschouwingen af op het publiek, met als rode draad de vraag hoe we moeten omgaan met alle apocalyptische informatie die ons dagelijks overspoelt. 

In zijn nieuwe voorstelling gooit Wertheim het over een andere boeg. Hij zoemt in, en in, en dan nog iets verder in. Tot er heel weinig overblijft. En dan… Dan zoemt hij nóg verder in. Tot er zo weinig overblijft dat je er een hele avond mee kunt vullen: Micha Wertheim voor heel even. 

Micha Wertheim:
Toen ik aan deze voorstelling begon had ik geen idee. Daar begint het altijd mee. Toen ineens drong het idee zich op. Maar dat was natuurlijk pas het begin. Want ieder idee neemt een hele lading mee. Tegenwerken heeft geen zin. Luisteren en meebewegen is het enige dat erop zit. Kijken waar het idee je brengt. En dan nog: pas met publiek erbij blijkt of het idee levensvatbaar is. Het is een kwestie van vertrouwen hebben in de verbeeldingskracht van jezelf en die van het publiek. Als het lukt ontstaat er iets nieuws en levensvatbaars. Al was het maar voor heel even. Vandaar: Micha Wertheim voor heel even. 

Bezoeker over de voorstelling:
‘Typisch Micha Wertheim, mooie voorstelling met grappen die met elkaar in verband staan en waar je over na moet denken. Het geheel ontrafeld zich gaandeweg en het zit wederom briljant in elkaar.’ 

NRC “één lang en prikkelend pleidooi voor het belang van de kunsten (…) krachtig, omdat Wertheim zijn publiek de boodschap zelf laat ervaren.” Theaterkrant: “Een voorstelling waarin de recensent samen met honderden anderen in de zaal, amechtig hijgend achter de verbeelding en fantasie van de maker aanholt.” Scènes “Wertheim weet weer te verrassen.” Volkskrant “Een uitdagend en conceptueel puzzelstuk” Parool “Wertheim snijdt zijn voorstelling als een meloen doormidden om hem vervolgens van binnenuit te beschouwen en aan de zaal te presenteren.” Trouw “Wertheim is een geniale fantast.” Nederlands Dagblad Een show die de hersens laat kraken en die een eerbetoon brengt aan een ieder die vrijuit en onbegrensd durft te denken.

Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater