zo 7/11  15:00  € 18,50
Theatercollege
Theaterzaal
7/112021

Parijs 1900 | Frans weekend

Ko van Dun en Jan Ezendam


Deze voorstelling is verplaatst van zondag 17 mei naar zondag 1 november en vervolgens naar zondag 7 november 2021 n.a.v. de Coronavirus maatregelen. Heb je een ticket gekocht voor 29 maart of 17 mei of 1 november? Dan is het ticket gewoon geldig tijdens deze voorstelling! Let op. Er is één voorstelling om 15:00.


Pianist en componist Jan Ezendam en cultuurhistoricus Ko van Dun nemen je in een nieuwe reeks voorstellingen mee naar opwindende momenten uit de westerse cultuurgeschiedenis. Het Parijs rond de vorige eeuwwisseling is als eerste aan de beurt.

Parijs rond 1900; de plek waar het gebeurde!

Satie en Debussy, Toulouse-Lautrec en Picasso, het zijn grote namen van de moderne kunst en muziek. Parijs is de plek waar het gebeurt, hier zijn de podia die er echt toe doen, hier zijn de cafés waar kunstenaars, schrijvers en componisten elkaar ontmoeten.

Parijs 1900 voert je binnen in een wereld waar de vrije verbeelding alle ruimte krijgt. Met hun vrijgemaakte klanken en kleuren geven muziek en kunst uitdrukking aan een nieuw levensgevoel. Tegelijkertijd is de moderne mens zichzelf een raadsel geworden, de opwinding van het nieuwe is verweven met een diepgevoelde weemoed en verlatenheid.

Over Van Dun en Ezendam

Jan Ezendam is pianist, componist en dirigent. Hij is sinds 1980 docent aan het conservatorium in Maastricht, geeft lezingen en masterclasses en is docent muziekgeschiedenis aan het Hovo in Maastricht, Rotterdam en Amsterdam.

Ko van Dun is vrij gevestigd docent kunst- en cultuurgeschiedenis. Hij is werkzaam voor hoger onderwijs, musea en bedrijven, adviseur van Rabobank bij de opzet van de Kunstzone in Utrecht en aankoopadviseur voor Art21.


Frans weekend!

Wil je er heel Frans weekend van maken?
Alleen dit weekend kun je na afloop van de film Eiffel of de theatervoorstelling Parijs 1900  genieten van een kaasplankje in het cultuurcafé. Het kaasplankje is online of via de receptie te koop tot uiterlijk donderdag 4 november 22.00. Bij het kopen van je ticket krijg je de optie kaasplankje te zien. Bij voorkeur dit ticket printen.

Kaasplankje €9,95:

  • Morbier
  • Brie soort
  • Roquefort
  • Druiven
  • Noten melange
  • Robuuste toastjes

En natuurlijk schenken we op deze avonden speciale Franse wijnen.

Nog meer Parijs? Ga dan ook op zaterdag 6 november naar de film Eiffel om 20:00 uur. Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd.


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij ongeplaceerde zitplaatsen. 

Horeca
Voor en na afloop is ons gezellige Cultuurcafé geopend! Hier kan alleen met de pin worden betaald.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent. Helaas is het niet mogelijk om gebruik te maken van de Horeca en is er dus ook geen drankje bij deze voorstelling.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt €2,50 per ticket in rekening gebracht.


alle theater