di 30/3  20:00  
Theater
Theaterzaal
30/32021
Online & gratis

Sneak Peek

VIA ZUID


Sneak Peek: laat je online verrassen door de nieuwste generatie podiumtalent!
20.00 uur tot 21.00 uur

In deze online Sneak Peek van VIA ZUID en de ECI cultuurfabriek geeft Collectief Alter van theatermakers Heléne Binder, Ischa den Blanken en Mayke Roels een preview van Het meisje & de rode jas​​. Deze beeldendeen zintuiglijke voorstelling, die later dit jaar in première gaat, vertelt over hoe een meisje de verantwoordelijkheid en zorg voor haar oudere zus probeert te dragen.  

Bij een klein huisje aan een lange dijk, onder de rook van de grote stad, spelen twee zusjes in de ongerepte tuin. Ze springen over sloten, besluipen jonge lammetjes en vliegeren in het veld. Als je wat langer kijkt, zie je dat de oudste zus zich soms wat vreemd gedraagt. En dat de jongste altijd op haar let. Het is alsof de oudste nauwelijks ouder wordt. De jongste zus groeit wel door en wil weten welke wereld er schuilgaat achter de heg, waar de grote stad lonkt, waar het leeft en bruist en zoveel nieuwe mensen zijn! De oudste zus wil niet mee, zij blijft liever veilig in de tuin. Ineens lijken de werelden aan beide kanten van de heg mijlenver van elkaar verwijderd en begint ook tussen de zussen de afstand te groeien. 

In deze voorstelling neemt theatermaker Heléne Binder je mee in haar jeugd, waarin ze als jong kind al zorg moest dragen voor haar grote zus die autisme heeft. Ze kende niemand die ook zo’n zus heeft, daarom was het niet altijd even makkelijk; de verantwoordelijkheid, de gebruiksaanwijzingen en de niet-begrijpende blikken van de buitenwereld. Samen met haar collega-theatermakers én een flinke dosis fantasie brengt Heléne de twee werelden nader tot elkaar.  

Tijdens deze online Sneak Peek deelt Collectief Alter via een Zoom-verbinding fragmenten uit Het meisje & de rode jas. Daarna gaan ze graag in gesprek met het publiek over wat men gezien heeft én vertellen ze meer over de thematiek van de voorstelling.

Let op! Na aanmelding ontvang je op 30 maart ’s middags de Zoom-link per e-mail.
Je ontvangt een automatische e-mail waarin staat dat je op de ECI ontvangen wordt. Deze is niet van toepassing op deze online voorstelling.

Het meisje & de rode jas is een productie van Het Laagland in samenwerking met ’t Magisch Theatertje en VIA ZUID.


Praktische informatie


Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij ongeplaceerde zitplaatsen. In verband met de Corona maatregelen zal een medewerker je een plaats toewijzen in de theaterzaal. Graag willen we je vragen om hier rekening mee te houden.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent. Helaas is het niet mogelijk om gebruik te maken van de Horeca en is er dus ook geen drankje bij deze voorstelling.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt €2,50 per ticket in rekening gebracht.

Bekijk onze volledige maatregelen betreft het Coronavirus op: ecicultuurfabriek.nl/coronavirus.


    alle theater