Vacature Intermediair DOEN!


Het mooiste cultuurhuis van Limburg zoekt een enthousiaste en ervaren intermediair voor DOEN! Ben jij dit? Lees dan verder!

WIJ ZIJN:
ECI cultuurfabriek, het mooiste cultuurhuis in Limburg, dat tevens penvoerder is van het CMK (cultuureducatie met kwaliteit) programma DOEN! CMK is een meerjarige subsidieregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg. De regeling bestaat sinds 2013 en het geld is bestemd voor cultuureducatie in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.
Penvoerders RICK in Weert en ECI cultuurfabriek in Roermond hebben de handen ineen geslagen en realiseren een programma voor heel Midden-Limburg: DOEN!. Binnen DOEN! helpen onze intermediairs de scholen een visie te ontwikkelen op cultuureducatie. Dit DOEN! zij door middel van advies en het leveren van maatwerk. Zo ondersteunt DOEN! bijvoorbeeld groepsleerkrachten met lesmateriaal en door de inzet van externe vakdocenten.

JIJ BENT:
Cultuur is van en voor iedereen. Maar niet elke school weet de weg naar cultuur even makkelijk te vinden. And that’s where you come in! Jouw hart gaat sneller kloppen van het opstellen van een cultuurvisie voor een school en het mee bedenken en realiseren van culturele workshops, projecten en doorgaande leerlijnen. Voor jou een droombaan, want je wilt cultuur toegankelijker maken voor iedereen en je weet wat hiervoor nodig is. Je bent dan ook een aanjager, een verbinder en een aanpakker.

WAT KOM JE DOEN?
Als intermediair maak je deel uit van ons DOEN!-team, werk je nauw samen met de andere intermediairs, de ICC’ers van scholen in het PO en VO en de diverse cultuuraanbieders. Je bouwt continu aan je relatie met de scholen. Je staat als het ware met je poten in de klei. Je jaagt aan, informeert, je verbindt en initieert samenwerkingen tussen de diverse partners. Je hebt een sturende rol in de ontwikkeling van een cultuurvisie bij de diverse scholen en het ophalen van de culturele vraag bij scholen. Je bevraagt, beschrijft, helpt scholen met aanvragen en verantwoorden. Je werkgebied wordt met name PO-scholen in gemeente Maasgouw en VO-scholen in Roermond. Regelmatig neem je deel aan overleggen met de andere intermediairs en inspiratiedagen. Kortom jij bent één van de drijvende krachten achter DOEN!.

WAT NEEM JE MEE?
• Je hebt ruime ervaring in de culturele sector
• Je gelooft in zowel “cultuur als middel” als “cultuur als doel”;
• Je bent een goede luisteraar, die de vraag goed kan ophalen en structureren;
• Je bent een echte teamspeler, voelt je als een vis in het water in de rol van “linking pin”, maar vindt het ook fijn om zelfstandig te werk te gaan;
• Je hebt ruime ervaring met het ontwikkelen en mee bedenken van educatieve, aantrekkelijke projecten en workshops voor allerlei verschillende doelgroepen;
• Je bent een natuurlijke verbinder, zowel intern als extern;
• Je bent een echte netwerker en al bekend met het PO en VO en het culturele veld in omgeving Roermond/Midden-Limburg;
• Je hebt uitgebreide kennis van en het liefst ervaring met de CMK-regeling.

WAT KRIJG JE TERUG?
• Een dynamische baan voor minimaal 180 uur op jaarbasis (uitbreiding hiervan is afhankelijk van eigen inzet en de mogelijkheden binnen DOEN!);
• Scholings- en professionaliseringsmogelijkheden binnen het team;
• Gastvrije, bevlogen en ambitieuze collega’s;
• Veel vrijheid in het invullen van je werktijd;
• Een mooi salaris op ZZP-basis.

HOE GAAN WE HET DOEN?
Moeten we jou zeker leren kennen? Stel jezelf dan aan ons voor op een manier die bij jou past! We ontvangen je motivatie en C.V. graag uiterlijk 7 mei op dit mailadres: leanne.cuijpers@ecicultuur.nl.
Zijn we geïnteresseerd, dan ga je op donderdag 18 mei in gesprek met Ineke Vossen (projectleider DOEN!) en Ruth Houkes (hoofd educatie). De tweede ronde volgt een week later.