Weekendprogramma expo 365 days


Opening
zaterdag 5 september – 16:00 uur
Feestelijke opening van de expositie van Risja Steeghs waarbij de kunstenares het hele weekend aanwezig is om bezoekers te woord te staan en begeleid door een interactieve tentoonstelling.

Open Monumentendag
zaterdag 12 september rondleiding
zondag 13 september – workshops voor jeugd, ouders, opa’s en oma’s.
Risja geeft eerst een korte rondleiding en gaat met jongeren een gesprek aan over haar werk. Hierna volgt een interactieve workshop waarbij kostuums en collages worden gemaakt met als uitgangspunt de werken van Risja Steeghs. Aan het einde van de dag worden alle werken van de deelnemers geëxposeerd in de ruimte. Zodat de deelnemers niet alleen inzicht krijgen in het maakproces maar ook leren hoe je werk kunt tentoonstellen en hoe hun werk in de expositie past.

Lezing door Laura Adams, Keetje Mans en Kim Gromoll met portfoliomoment.
zaterdag 19 september – 14:00-18:00 uur
Lezing/artist talk met een groep jonge, vrouwelijke kunstenaars en curator uit de regio die vertellen over hun eigen praktijk en ervaringen over werken als Limburgse creative, in en vanuit de regio. De focus ligt op het vertellen van een verhaal uit persoonlijke ervaring met uitleg over hun eigen kunstenaarspraktijk.

Na ongeveer een uur volgt een portfolio moment.
Drie bovengenoemden en Risja Steeghs gaan een open gesprek met de aanwezige kunstenaars aan over hun werk. Zij krijgen de kans om hun portfolio’s te laten zien en in korte een op een gesprekken van 15 minuten te praten over wat ze maken en willen bereiken. De vier professionals geven hierover hun inzicht.
Dit portfoliomoment mag bezocht worden door studenten vooropleiding, door aspirant kunstenaars en jonge reeds actieve kunstenaars.

Performance middag en afsluiting van expositie
zondag 27 September
Ter afsluiting van de expositie vind een performance-middag plaats. De performances dienen als einde van de tentoonstelling en markeren het laatste moment om de expositie te kunnen bezichtigen. Risja nodigt hierbij twee andere vrouwelijke kunstenaars uit die ook een live werk laten zien en hoopt hiermee ook een podium te creëren voor performancekunstenaars en liefhebbers van live-art. De nadruk ligt hierbij op performances die inclusief, zacht van aard en verbindend zijn, passend bij de tentoonstelling. Tijdens deze middag vind er een Screening plaats door Eline Kersten, wordt poëzie voorgedragen door multitalent Amber Helena Reisig en sluit Risja af met een performance in haar installatie om de middag af te sluiten.