Weekendprogramma expo 365 days


Een of meerdere van de programma’s bijwonen? Stuur dan een e-mail met naam en het aantal bezoekers naar risja@risjasteeghs.com

zondag 6 september – 16:00
Opening
Feestelijke opening van de expositie van Risja Steeghs waarbij de kunstenares het hele weekend aanwezig is om bezoekers te woord te staan. Openingswoord door Fientje.

zaterdag 12 september – 14:00
Rondleiding op gepaste afstand

zondag 13 september – 13:30 – 16:00
Workshop 8-12 jaar
Workshop waarbij Risja eerst een korte rondleiding geeft en met jongeren een gesprek aangaat over haar werk. Hierna volgt een interactieve workshop waarbij kostuums en collages worden gemaakt met als uitgangspunt de werken van Risja Steeghs. Aan het einde van de dag worden alle werken van de deelnemers geëxposeerd in de ruimte. Zodat de deelnemers niet alleen inzicht krijgen in het maakproces maar ook leren hoe je werk kunt tentoonstellen en mogen nadenken hoe hun werk in de expositie past.

zaterdag 19 september – 15:00-18:00
Lezing door Laura Adams, Keetje Mans en Kim Gromoll met portfoliomoment.
Lezing/artist talk met een groep jonge, vrouwelijke kunstenaars en curator uit de regio die vertellen over hun eigen praktijk en ervaringen over werken als Limburgse creative, in en vanuit de regio. De focus ligt op het vertellen van een verhaal uit persoonlijke ervaring met uitleg over hun eigen kunstenaarspraktijk. Iedere kunstenaar die aansluit word gevraagd om voorbeelden van zijn/haar werk mee te nemen naar de lezing.

Drie bovengenoemden en Risja Steeghs gaan hiervoor een open gesprek met de aanwezige kunstenaars aan over hun werk. Zij krijgen de kans om hun portfolio’s te laten zien en in korte 1 op 1 gesprekken van 15 min te praten over wat ze maken en willen bereiken. De vier professionals geven hierover hun inzicht.

Dit portfolio moment mag bezocht worden door studenten vooropleiding, door autodidacten en jonge reeds actieve kunstenaars.

zondag 27  september – 14:00 – 15:00
Performance middag en afsluiting van expositie
Screening van Humming Trees door Eline Kersten, Poëzie door Amber Helena Reisig, performance door Risja Steeghs
Ter afsluiting van de expositie vind een performance-middag plaats. De performances dienen als einde van de tentoonstelling en markeren het laatste moment om de expositie te kunnen bezichtigen. Risja nodigt hierbij twee andere vrouwelijke kunstenaars uit die ook een live werk laten zien en hoopt hiermee een podium te creëren voor performancekunstenaars en liefhebbers van live-art Tijdens deze middag vind er een Screening plaats door Eline Kersten, wordt poëzie voorgedragen door Amber Helena Reisig en sluit Risja af met een performance in haar installatie.