Kiki Peulen


Cursist Vooropleiding Academie Beeldende Kunsten


Ook interesse in Vooropleiding Academie Beeldende Kunsten?
Klik dan hier voor meer informatie >

||

Autonoom —> The judge, the jury and the mirror

Dit doosje heb ik gemaakt om mensen te confronteren met hoe ze op bepaalde lichaamstypes reageren zonder dat ze het eigenlijk opvalt dat ze het doen. Als mensen leren we bepaalde gewoontes aan en ook al heb je het zelf niet door, gebeurt het toch automatisch dat je mensen in doosjes stopt op hun uiterlijk.

Het spiegeldoosje heb ik wit geverfd en heb ik de quote “Go ahead. Judge me. Just remember to be perfect the rest of your life.” op geschreven. Het is de bedoeling dat de kijker het doosje inkijkt en eerst het poppetje ziet en daarna geconfronteerd wordt met zijn/haar eigen gezichtsuitdrukking die is gevormd na het zien van het lichaam. Dan mag de kijker het doosje oppakken en rond gaan kijken naar de rest van de lichamen.

 

3D —> Time for a change

Omdat Japan op dit moment heel erg bezig is met recyclen wilde ik ook daar de nadruk op leggen, het idee wat ik heb is om een bloesemboom te gaan maken van alleen maar gerecycled materiaal, waarbij de blaadjes van roze plastic zijn en de boomstam van oude aluminium pijpen.

Dit is het eindresultaat van 2 maanden aan proces en voorbereidingen en 3 maanden hard werken om het er uit te laten zien zoals ik dat wilde. In totaal ben ik uitgekomen onder de €20,- omdat ik het vlechtdraad helaas niet heb kunnen recyclen, gelukkig heb ik de rest van de boom volledig kunnen recyclen en een nieuw leven kunnen geven.