za 17/3  20:00
€ 20,00
Electronic, Funk, Pop, Soul
Popzaal
17/32018
Combi met Boogie Wonderland

Zuco 103


LET OP: DIT PROGRAMMA IS SAMENGEGAAN MET BOOGIE WONDERLAND! VOOR MEER INFORMATIE, KLIK HIER .

Zuco 103 is terug! Jarenlang speelden ze niet samen, maar het jaar 2015 stond voor de leden van  Zuco 103 in het teken van de comeback. Lilian Vieira, Stefan Kruger en Stefan Schmid maakten vorige eeuw furore met hun “Brazilectro” – een aanstekelijke mix van samba en elektronische muziek. Ze veroverden de wereld en speelden op vele gerenommeerde festivals. Na soloavonturen van de verschillende bandleden, zijn ze eenmalig voor een unieke show weer met z’n drieën op het podium.

De band brak eind jaren negentig door met een aanstekelijke mix van jazz, funk en dance met invloeden uit Afrika en Brazilië. Zangeres Lilian Vieira is met haar enthousiasme de absolute spil van de band, waarin ze wordt geflankeerd door haar twee vaste steunpilaren, drummer Stefan Kruger en Stefan Schmid (toetsen).

Dat Zuco 103 niet gemakkelijk in een hokje is te plaatsen, blijkt wel uit het feit dat de band in het verleden niet alleen speelde op het North Sea Jazz Festival maar bijvoorbeeld ook op het Vlaamse Rock Werchter. De muziek wordt vaak omschreven als Brazilectro, maar daarmee doe je de band eigenlijk te kort. Want Zuco 103 brengt een grensoverschrijdende smeltkroes van stijlen, met een unieke, authentieke en originele sound.

 


    alle muziek