za 23/11  20:00  € 23,50
Theaterconcert
Theaterzaal
23/11

Def Americans

Johnny Cash at San Quentin


50 jaar na het optreden van Johnny Cash in een zwaarbewaakte gevangenis, brengen de Def Americans het legendarische gevangenisconcert van The Man in Black naar het muziekpodium.

A Boy Named Sue
Johnny Cash at San Quentin (1969) is net als zijn voorganger At Folsom Prison, die vorig jaar in de ECI te zien was, een registratie van een optreden van Johnny Cash in een zwaarbewaakte gevangenis. Tijdens de tweede uitvoering van zijn net geschreven song over San Quentin brak er nog net geen gevangenisopstand uit volgens ooggetuigen. Het was ook de plek waar Cash voor de eerste keer A Boy Named Sue speelde. Tijdens het optreden werden Cash en zijn band bijgestaan door Carl Perkins, the Carter Sisters en de Statler Brothers.

Johnny Cash Tribute
De songs die The Man in Black zelf met zoveel liefde en overtuiging wist te brengen worden nieuw leven ingeblazen door de Def Americans Johnny Cash Tribute. Als geen ander weten deze Brabanders de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken.


alle theater