vr 22/2  20:00  € 16,50
Dans
Theaterzaal
22/2

Gotra

ORA@LABORA


Een werk over liturgie, lofzang en de smeekbede van de mens

Al jaren koestert choreograaf Joost Vrouenraets de wens om een choreografie te maken geïnspireerd op het prachtige Benedictijnenklooster van Mamelis (Vaals). De dansvoorstelling ‘ORA@LABORA’ biedt de kans en context om deze wens te realiseren. Benedictijn en architect Dom Hans van der Laan (1904-1991) speelt een grote rol in de scenografie, de kostuums (mantels) en het licht. Daarnaast onderzoekt Joost Vrouenraets de invloed die de Benedictijner orde heeft gehad op ontwikkeling van de hedendaagse muziek.

Ora et labora
Benedictus van Nursia riep de wellicht meest beroemde en meest invloedrijke leefregel voor monniken in het leven: Ora et Labora (bid en werk). Tot op de dag van vandaag is de biddende en werkende mens wereldwijd actief. Niet louter en alleen in religieus perspectief, maar ook juist in een profane context. In de kracht van het kloosterleven en zijn invloeden op de huidige samenleving.

Choreografie: Joost Vrouenraets

Serie: vlakke vloer


Praktische informatie

20% serie korting
Kies minimaal 3 verschillende voorstellingen binnen dezelfde serie en je profiteert van 20% korting op de totaalprijs. De series: Cabaret op donderdag, muziek, vlakke vloer. Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje.

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)

Hockeyveld Concordia Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen),
Parkeergarage Roercenter Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Theaterzaal
We hebben een kleine, gezellige, intieme zaal. Daarom is iedere plek eigenlijk eerste rang en kun je overal in de zaal de voorstelling goed volgen.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.


alle theater