vr 13/12  20:00  € 19,50
Dans
Theaterzaal
13/12

Krisztina de Chatel, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88

(Im)Pulse


Krisztina de Châtel, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 slaan hun handen ineen voor het koesteren van repertoire èn vernieuwing in muziek en dans. Hun gezamenlijke productie (Im)Pulse toont twee geroemde werken van De Châtel naast uitdagend werk van het jonge choreografietalent Audrey Apers uit het Danslab van SALLY. Drie choreografieën met een sturende rol voor muziek.

Pulse
Het drieluik (Im)Pulse opent met De Châtel’s klassieker Pulse (2007) op muziek van György Ligeti, met ontwerpen van mode-icoon AZIZ. Drie mannen en twee vrouwen worden door de pianoklanken meegesleurd als bladeren in een orkaan. ‘Eentje om nog eens te gaan zien’, schreef NRC.

Thirteen Images From The Dark Land
De tweede choreografie, Thirteen Images From The Dark Land (2017), maakte De Châtel in opdracht van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88 verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

REMOTE
Audrey Apers sluit het drieluik af met REMOTE (2018). In deze choreografie zet het jonge talent de gangbare verhoudingen op scherp, geïnspireerd op het boek De Macht van Naomi Alderman. In deze bestseller bezitten vrouwen de gave om met hun handen elektrische impulsen uit te zenden. Apers stelt de macht van de performer op de proef. Door middel van sensoren op haar lijf laat zij essentiële aspecten van de live uitgevoerde muziek niet langer exclusief in handen van musici.

Voorafgaand aan de voorstelling vind een inleiding plaats.

In de pers
Pulse (2007)
‘Pulse is een echte klassieker in De Châtel’s oeuvre, eentje om nog eens te gaan zien.’
NRC
Thirteen Images From The Dark Land (2017)
‘Een krachtig mannenduet van choreograaf Krisztina de Châtel.’
de Volkskrant ★★★★

Credits
Choreografie: Krisztina de Châtel (Pulse en Thirteen Images), Audrey Apers (REMOTE)
Compositie: György Ligeti (Pulse), George Crumb (Thirteen Images), Paul Pankert (REMOTE)
Dans: o.a. Luis Pedraza Cedròn, Martina Orlandi, Alina Fejzo, Ivan Montis
Uitvoering live muziek: Ensemble 88 o.l.v. Paul Pankert (Thirteen Images en REMOTE)
Toneelbeeld: Conrad van de Ven (Pulse)
Kostuums: AZIZ (Pulse), Mieke Kockelkorn (Thirteen Images)
Lichtontwerp: Bernie van Velzen (Pulse), Otto Eggersgluss (Thirteen Images)

Terugblik
De Nederlands-Hongaarse choreografe Krisztina de Châtel heeft de moderne dansklassieker Thron uit 1984 hervormt. Het huidige publiek kon zo kennismaken met deze klassieker van de Nederlandse moderne dans. ‘Thron’ bouwt voort op het minimalistische werk uit de beginjaren van De Châtel. De choreografie gaat over ingehouden kracht, onvoorstelbare toewijding en een steeds heviger beheerste energie in een magische strijd met de tijd. Hij vraagt om volledige overgave van de danseressen.

Deze voorstelling is onderdeel van Onbeperkt Genieten Dans & Toneel


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor worden € 2,50 kosten in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle theater