zo 1/3  06:27  € 18,50
Theater
Zaal 1.03
1/3
Freedom Fest

Vannacht naar Dag

75 jaar vrede en vrijheid


Door overweldigende reacties in reprise voor de 75-jarige herdenkingen: Van Nacht naar Dag. Europese verhalen in een gevoelige voorstelling over de transformatie van donker naar licht.

Een muzikale vertelling over oorlog en vrede

De performance Van Nacht naar Dag begint een uur voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag. De oorlog kent vele verhalen vanuit verschillende invalshoeken. Daarom vertelt de voorstelling vijf van deze persoonlijke Europese verhalen.

Je maakt kennis met Generaal Montgomery die soldaten klaarstoomt voor D-day. Irene Sendler die 2500 Joodse kinderen uit het getto van Warchau heeft gesmokkeld. De Italiaanse partizaan Paolo Vasario die afscheid moet nemen van zijn geliefde. Met kampbeul Wilhelm Boger en het schuldgevoel van zijn kleindochter Ursula. Als laatste vertelt speelster Quirine het verhaal van haar moeder tijdens de slag om Arnhem. Indringende ervaringen van gewone mensen. De vertellingen zijn vervlochten met liederen.

Van donker naar licht

De verhalen trekken een parallel tussen heden en verleden. Ze laten je de onschatbare waarde van onze verworven vrede en vrijheid beseffen. Wat kunnen we leren van het verleden en welke keuzes maken we nu? Een gevoelige voorstelling over de transformatie van donker naar licht.

Het Grote Vrijheidsontbijt

Aansluitend vindt het Grote Vrijheidsontbijt plaats, waarbij we onze verhalen en gedachten delen. De kosten hiervan zijn inbegrepen in de ticketprijs.


Praktische informatie


Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij vrije zitplaatsen.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Hapje eten vooraf?
Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt € 2,50 per ticket in rekening gebracht.


Ambassadeur

Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


    alle theater