ECI 10 jaar!


We bestaan 10 jaar. En dat gaan we natuurlijk vieren met een heus festival! We hebben dan ook een supertof programma staan voor iedereen van 4 – 100 jaar.

Zo trappen we af met een buitenfilm en sluiten we ook hiermee af. Hebben we te gekke concerten geboekt, een cursusproefmiddag en een theater en muziek previewmiddag waarin je live kennismaakt met de meest bijzondere acts van het nieuwe seizoen. En om het plaatje compleet te maken draaien we een mix van films uit verschillende landen van de afgelopen 10 jaar.

Het programma is bijna compleet! De buitenfilms en de best lopende films komen binnenkort op onze site te staan.
Schrijf de data alvast op in je agenda én reserveer nu alvast tickets voor Meet Buster Keaton…Cops, Rowwen Hèze, Def Americans, WIES en Kraak & Smaak!

Programma:


do  8 sept
20:15 | BUITENFILMza 10 sept
13:00 -16:00 | CURSUS PROEF MIDDAG | GRATIS
Een sprankelende middag voor jong en oud waar je kennis maakt met al onze cursussen; beeldende kunst, muziek en theater (toneel/musical).

Zo is er een kinderatelier waar kinderen een kijkje kunnen nemen bij diverse beeldende cursussen zoals fashion, tekenen en keramieken, verzorgt Theaterschool LuidZuid toneellessen en een voorstelling en krijg je de kans om veel muziekinstrumenten uit te proberen. Ook zijn er live optredens van muziekensembles en individuele muzikanten. De Nooit te oud!? popband treed op en het project School’s out laat zich zien! En dan kun je ook nog genieten van een mooie kunstexpositie.

En tussen alle bedrijven door kun je de meeste leuke filmtrailers in een van onze filmzalen bekijken. Misschien zit er wel een te gekke film voor jou bij!zo 18 sept
20:15 | BUITENFILM


Van harte welkom!
Bij ECI cultuurfabriek is er plek voor alle creatieve geesten. Voor de non-stop creators, de luisteraars, de muzikale toppers, de beginnelingen, de diehards, de leraren, de talenten, de af-en-toe bezoekers, de cabaretliefhebbers, de dansers, de harde werkers, de jongelingen, de ouderen, de buurtbewoners. Kortom: voor de nieuwsgierigen.   

Samen maken we de mooiste dingen. En samen vieren we feest. Dus noteer 8 tot en met 18 september alvast in je agenda. ECI cultuurfabriek heet je van harte welkom!  Het festivalprogramma en de tickets vind je hier: <link website> 

Van toen naar nu
Voordat ECI (voluit: Electro Chemische Industrie) een cultuurhuis werd, had het vele andere bestemmingen zoals een aardappel- en zeepfabriek.  

Nadat de industrie in 1974 stopte, raakte het pand echter in verval om in 2012 te worden heropend als cultuurhuis. Een huis dat anno 2022 bruist als nooit tevoren! Met een poppodia, een theater, twee filmzalen, een kunstexpositie, een restaurant, diverse repetitie-, vergader,- en cursusruimten is ECI cultuurfabriek uitgegroeid als het mooiste cultuurhuis van Limburg met de meeste disciplines onder één dak! Maar wist je ook dat ECI actief is daarbuiten? Zo is de stichting te vinden op bijna alle scholen in Roermond, in diverse wijken en op vele verenigingen in de regio. ECI gelooft dat cultuur pas ècht van ons allemaal wordt als we het samen maken.